I'm your host - PART 1

>> Assalamualaikum <<


Aktiviti ini merupakan.. err....


okeyh, aq nak citer time aq jadik Emcee or MC untuk 
Kejohanan Taekwondo (ITF) Terbuka dan Jemputan Kebangsaan Terengganu 2011
sehari sebelum puasa bulan Ramadhan tempoh hari...


*jap.. dyer mmg kene bold ngn bagi kaler biru yek event tuh..


sambung balek..
Sebenarnya aq dilamar untuk jadik MC bagi Kejohanan Taekwondo Peringkat Kebangsaan 2011 (Black belt) bulan Disember nih.. 
Tapi untuk event yg tersebut di atas, aq telah di"rekrut" secara bidan terjun.. dlm pada masa yg sama aq ada byk giler assignment nk bagi komitmen.. 
Tapi sebab nak challenge diri aq punyer pasal.. aq amik gak peluang nih disamping nak bantu Persatuan Taekwondo (ITF) Terengganu untuk isi kekosongan Emcee tersebut, di mana emcee sebelum nih terpaksa tarik diri disebabkan masalah kesihatan...


*terpaksa guner emcee instead of MC..
coz MC also known as Medical certificate yg sgt diperlukan oleyh kaki2 ponteng..


BTW, semasa Dato' Ahmad Shabery Cheek (Ministry of Youth and Sports) datang nak rasmi majlis, tentatif lengkap x disediakan.. organizer hanya give commands directly from mouth to ear.. haha.. cm lucah n pelik lak bunyi dyer.. i mean.. each program arrangement were being told only a minute before it have to be announced/run... so, plan nak wat dwi bahasa jadi sekerat jalan.. hanya information regarding to the tournament jela dapat dlm English.. yang lain dlm Bahasa... agak kelam kabut sikit... 
sudahla aq lepaskan peluang salam ngn Dato' bila dier thumbs up kat aq time nak balik, sebaliknyer hanya tunduk hormat je.. haha.. x pela, sama2 manusia kan.. aq pon tgh blurr jap time tu..
Demo daripada wakil persatuan ngn budak2 UniSZA pon cmbest gak aq tgk..


Tournament pon start serta merta..




HA! Aq snap budak nih maser announce utk game Boys Free Sparring - Category A.. kecik2 ag dah join national tournament n fight.. pasal dak ni comel aq pon snap.. ader sorg dak Girl sebaya ngn dyer, muker sebijik cam Agnes dalam katun Despicable Me tuh.. tapi malang x sempat snap.. dyer dalam game laen..


Baiklah.. aq pon menjalankan tugas mengacara tournament start pukul 9.30 pagi straight sampai pukul 11.00 malam.. *giler tak..
disebabkan aq x penah amek pengalaman mengacara tournament, baru taw betapa penatnya...    
Tapi advantage dyer aq dah tau cmner nak tackle certain problem for the upcoming event this December..  
sekian dipaparkan gambar2 yg sempat snap.. dari siang sampai malam...




Salah sorang fighter baru UniSZA.. Wan Afiq.. tapi dah red belt da.. style gak dyer sparring..








Qamarul ngn the presiden (*luper namer sori..) 
Nilah antara masalah aq, biler aq susah nak ingat nama orang, then bile orang panggil aq, aq x taw nak panggil balek aper.. lagi2 klau orang yg aq x kenal n x penah jumpe pon boleyh ingat nama aq, tapi aq x leyh langsung nak ingat.. aser besalah pon ader..






Wif Kak Shazana (*kot).. antara Girls fighter for UniSZA.. hebat jgak.. pon sbnrnyer x confirm nmer dyer.. sowii...(~~)//






Malam tuh time sparring, ader sorg fighter negeri Pahang kot.. collapse lepas kene hentak kat tengkuk... mata dyer berpinar x leyh nak bukak, panggil paramedik n ambulan dtg amek... aser nyer x critical sgt, tapi yg kerumun kemain ramai...






Antara pemenang malam tu terdiri drpd peserta Terengganu n UniSZA.. partner emcee aq (hujung kurung hijau) tu sibuk nk menyelit.. haha.. "Perlu kew?"






My partner, Izzatul Nadia ngn the president of the club... 






Aq n Fiza.. member baek n kamceng kepada Nadia tu.. turut menyertai tournament.. derang dua nih amek course Nursing... dulu masa mula2 dyer call aq nk propose jdik emcee, aq boleyh panggil akak plak.. padahal sebaya jer.. 






yang ni Kak Bib, senior dlm Taekwondo UniSZA.. sporting abes akak nih..




Akhrnya dapatla cenderamata nih.. sepertimana yg derg bagi kat Dato' Shabery Cheek tu.. tgh menuggu sijil nih..


sangat panjang kan entry kali nih... xperla.. alang2 dah lmer x post...
Menjadi host pada malam tersebut perlu pandai kontrol keadaan n kepoyoan diri, atas keperluan dan sebab2 tertentu.. dan pengalaman mengacara tournament nih sgt best sbnrnyer..


At last kitorg balik kampus pukul 12 tgh malam, 4 jam perjalanan dari Kemaman ke Kampus Gong Badak, K.T... 4 pagi baru smpai bilik, mmg sgt penat.. esok pegi kelas lambat.. Alhamdulillah lecturer pon masok lambat gak...


Thx krn membaca n jumper dilaen entry.. nak gi sahur dulu...


Salam Ramadhan n selamat berpuasa..
(^^)v

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 org yg mengomel...:

VanDerSafWan© said...

feeeh..shabery cheek???nme yg familiar dgn ahli politik..haha..

Zack Hunter said...

terer hang jd emcee yer.. pasni leh cuba jd pengacara TV3 lak.. dah ada bakat tu, leh la kembangkan.. haha

Post a Comment