Doodle: KTM yg teruk & ... [PART 2]

>> Assalamualaikum <<


sambungan daripada [PART] 1

... Kemudian, tren yg bunyikkan hon dari blkg tadik telah pon melanggar tren kitorg dlm keadaan mengejut!! Semua org memang panik time tuh.. 
Yang berdiri x pegang apa2 akan jatuh gedebuk ke atas org len, ada dahi yg bedarah tekene gigi org.. ada pompuan menjerit..
Begitu juga lelaki, ada yang time nilah nk tunjuk hero bagai.. "doing good deeds without asking for anything.." belom kira yg ter menjerit plak...

Aq plak yg tgh berpaut kat hand belt tuh boleyh terlepas plak... kesian mak cik kat sebelah tuh kene hempap ramai orang.. dahla pintu plak tesekat x leyh nk bukak... then ader sorg perempuan pregnant menjerit.. (la, ader jgak org pregnant dlm ni ghupernyer..)

Aaarrgghh!!!

makin bertambah merepek plak aq nih... tu sumer apa yg aq fikirkan secara negatif bile kejadian2 (tren lambat, pintu tersekat.. sesak, tren x mo bergerak) tersebut berlaku.. 
Bab tren berlanggar tu mmg x la... klau x dah masok paper ngn tibi dah muker aq tren KTM nih.. hishh..
aq mmg cepat terpengaruh ngn citer kat tibi atau sinima... dah mcm mobi Final Destination plak...

BTW, tren tu mmg dah sangkut kt stesen Subang Jaya selama 30 minit berikutnya, sebelum kakitanganbadan KTM dtg tolong ompel pintu tren tuh sumer...
Mula2 bdk2 kolej Taylor's ngn UNIRAZAK jer yg kuar dulu, psl tkot lmbt gi klas r tuh, 
(budak2 nih jugak la target aq, klau aq x dpt seat kt stesen Shah Alam, psl derg akan touch down turun kat Setia Jaya or Subang Jaya nih...)
pastuh barulah kitorg tehegeh2 nk kuar... plak2 kene pindah platform, amek tren kat platform satu ag, mmg sesak giler org rmai,,, 
sempat ag makcik2 bergosip meluangkan masa terluang,
manakala org2 yang tidak dapat menahan dan mengawal perasaan turut meluahkan perasaan dengan kata2 lucah kesat dan mmbuat vendelizem di situ jgk..

Rajah (__): ramai kan org2.. time aq snap pic nih, org len pon wat gak,, nk jdikkan proof kt bos kot yg derg stuck kt sini..

tren ke KL Sentral - Batu Cave plak smpai 15 minit berikutnya.. habesla.. nak tak nak, aq kene naek gak tren nih sblom makin lmbt aq smpai opis..

Kau tengok, sendat x sardin bergerak nih... mmg aq x bernyawa sikit masa lagi klau duk dlm nih.. oksigen kurg.. seb bek pagi, bau kurg menyenangkan x byk didapati, cuma klau ader golongan yg x mndi naek skali tuh yg x tahan...
Na'uzubillah..
Akhirnya aq sampai ofis kol 10.00 dlm keadaan muram.. K. Asma pon tenteramkan aq time aq punch in, dyer kater,
"Lilek jer aqeef, KTM lmbt ag kan arini.. akak tau dah.. KTM mmg cmtuh.. "
oleyh kerana aq x mao prestasi kerja aq arini terganggu sebab KTM yg mcm %^&$# tuh, aq pon masok DesignCUBE dengan senyuman..
Senyuman Kambing...
derg pon boleyh bagi balasan senyuman yg smer la plak.. siap ckp;
"Kalau awak keje kat sini, dlm 3 bulan keje, kene dpt surat dari bos,, surat terminate.."
walaopon  aq sentap, tapi aq ia kan jugak... mmg betul pon..


KTM, please improve ur service.. dah penat dah ni..


Gamba nih aq wat selca kat stesen Kuang (the spooky station ever!!) time tunggu tren nk balik keje, ni pon delay jugak!!


HADOI!!


last2 aq sampai umah kau tahu pukul baper?
pukul 10.00 mlm setelah dapat tren delay dari Kuang dlm pukul 7.30 pm..


mmg btol2 x der life la klau ari2 cmnih.. ;(
 hopefully esok aq pegi keje line clear jela...
InsyaAllah..


okesh, all the best 4 ur life..
Chillax!!
(^^)v

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 org yg mengomel...:

Aman Ibrahim said...

sabar jer la. this is one of the reason knape org nak kete sendiri, public transport pown buat hal. kesian ke pengguna..

Zack Hunter said...

aku sanggup meredah hujan panas naik motor dr bersesak dlm komuter tu.. hehe..

Post a Comment