8 ragam di komuter yang HAWT!!

>> Assalamualaikum <<

Oleyh kerana susah nak tidur, aq teringat nak post pasal komuter yg aq naek ari2 pegi keje baru2 nih.. tajuk entry gebang nak hawt.. sengal plak...

Cik komuter nih cukup byk karenah dyer yg susah nk jangka...(mmg mcm ladies... erk...)

X mo pnjg2 lebar, berikut merupakan effect kepada ragam2 cik komuter..

1. Tren dibatalkan teros dengan peringatan di saat akhir. terima kasih..

Aq paling menyampah time mcm nih.. dah awal kemain pegi stesen.. alih2 tren delay.. perghh... drebar dyer boleyh siap senyum tersipu2 pulak tuh... menyirap betul..

2. Tak pernah on-time... sentiaser amek OT (over time) daripada waktu yg dijnjikan..

x tau naper problem ni x pernah settle walaopon dah beroperasi bertaun2... klau kat negara maju laen, tren derg on-time jer.. biler lagi problem nih nak stop...

3. Tempat berkaraoke... menyerlahkan bakat..

Talented konon... agak2la wei... salah tempat nih..

4. Tempat penyaksian drama secara live....

Perkara ni akan berlaku biler ader couple yg bergaduh depan korg, x pon dlm phone jer pon boleyh.. layan... lagi2 biler dah terbeli tiket terlebih stesen.. kdg2 mmg hangen, n aq memahaminyer... (pasal aq penah kena dalam entry sblom nih.. di sini..) 

5. Wei, aq chop dulu tempat nih.. 

Akan berlaku biler berebut2 nak duduk... tapi setakat nih aq nmpk bagus la yg dalam keadaan berebut nih ( x educated langsong u'olls..), org2 kiter still utamakan perempuan membawa bayi samada diluar mahupun didalam perut, golongan OKU, dan warga emas... ;)

Cumer aq x leyh blah perangai sorang mamat indon nih... ko tu dah la berkopiah, berebut plak ngn old citizen... seb bek x dpt duduk.. pdn muker...

6. Mari menyertai pengalaman ikan sardin di tin dan di pasteur..

Berpeluang menyertai bile peak hour... Time aq awal2 naek tren dulu mmg 'menikmati' pengalaman berharga nih... tapi skang dah tau taktik, dah x bergelumang dah.. aper taktik dyer.. hehehe... x mo bgtau... 

7. Aq x mo duduk, ko memang kesah kan...

Ghupernyer ader gak jenis yang x suker duduk.. dan aq aser aq tau aper sebabnyer, pasal aq dah penah terkena..

8. Tempat beramal paling sesuai..

Haa.. ini bab paling bagus.. pasal kiter naek satu tren kongsi reramai en.. mcm semalam aq dapat la tolong sorg OKU yg mengalami cacat penglihatan... mcm2 aq explain kt dyer.. Selamat smpai la ea.. dpt gak aq beramal time tuh..

Okesh... ader byk ag sebenarnyer nk ditulis.. tapi pilihan kaler (variety) ader 8 jer.. so 8 pon cukup la ea.. nak tau ag, nek sendiri dan rasakan.... okbai...

sekian disini.. aq nak siap2 pegi keje.. walaopon dah start ngantuk balek nih..

Salam... (^^)v

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 org yg mengomel...:

AMY JOHAN said...

aku tau teknik naek komuter lagi2 bila peak time..aahahhahahahahahaha..

Zack Hunter said...

lama dh tak naek komuter.. sanggup merempit dr bersesak dlm tin sardin tu... haha

Raden said...

smntare tggu komuter anda boleh usya aweks juge..

qeef... said...

amy- yeker.. kite2 jer taw sudah.. haha...

Zack- huhu,,, best r zack ader transport.. thx 4 coming..

Raden- C. naddia.. kiter jger mater taw.. haha.. lenla klau c. naddia ader kt c2..

Post a Comment